Міжнародна мережа ILAW вимагає відкликати антипрофспілковий законопроект №2681

news image

Юристи міжнародної мережі ILAW (International Lawyers Assisting Workers) надіслали листа до Голови Верховної Ради України, Голови Комітету з питань європейської інтеграції, Голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів з вимогою відкликати антипрофспілковий законопроект №2681.

Більше 400 юристів з трудового права із 50 країн світу належать до мережі ILAW, в тому числі і юристи ГО “Трудові ініціативи”.

«Від імені міжнародної мережі ILAW, ми висловлюємо серйозне занепокоєння стосовно рішення Комітету Верзовної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендувати Верховній Раді прийняти проект закону №2681 в першому читанні. Світова правозахисна спільнота, в тому числі ООН та міжнародні профспілкові організації розкритикували законопроект №2681 ще в грудні минулого року як такий, що становить загрозу для трудових прав працівників.

Запропоновані законопроектом №2681 зміни до законодавства порушують основні конвенції МОП та Конституцію України. Єдиним очевидним приводом до затвердження даних змін є намагання послабити профспілковий рух в Україні. З огляду це, ми закликаємо відкликати даний законопроект.»