Уряд має намір внести чергові зміни до трудового законодавства

news image

Новий проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей трудових відносин (служби) у період дії воєнного стану», зокрема пропонує встановити порядок, за яким працівникам доноситиметься інформація чи документи у період дії воєнного стану.

Текст законопроєкту було опубліковано на сайті СПО профспілок.

Зокрема йдеться про попередження про наступне звільнення у випадках, колипідприємство, установа, організація, держорган, орган місцевого самоврядування та його структурні підрозділи перебуватимуть у районах проведення бойових дій або в тимчасовій окупації.

У такому випадку повідомлення працівнику про наступне звільнення можуть надсилати за адресою місця проживання/перебування, на  адресу електронної пошти або за допомогою інших засобів телефонного зв’язку.

Крім того, таке повідомлення можна розміщувати на офіційних вебсайтах підприємств, установ, організацій, державного органу, органу місцевого самоврядування та їх структурних підрозділах, де працює працівник.

З п’ятого календарного дня від дня повідомлення — вважатиметься, що працівник ознайомився з повідомленням.

Видача трудової книжки, копії наказу про звільнення, виплата всіх сум, що належать працівнику від підприємства, здійснюється відповідно до законодавства, крім виплати грошової компенсації за неотримане речове майно, яка здійснюється протягом 5 місяців з дня звільнення. 

Джерело: Бухгалтер 911